烏有洞+

なんでもない日々となんでもないこと。

Days Sakura, Sakuramochi and Wine

DSC_0664.jpg
My mom and I walked around the neighborhood during she stayed in Tokyo. "Somei Yoshino" cherry blossom was gone with the wind, but we could see "Yaezakura" cherry tree in full bloom. Yeazakura is double-petaled cherry and the season is a bit later than Somei Yoshino.


20140418 (33)
During cherry blossom season, we have Sakuramochi at Hanami in Japan. Sakuramochi is seasonal wagashi which made of sticky rice and red bean paste, covered with pickled cherry leaf.


20140418 (36) 20140418 (37)
By the way, have you ever tried marriage of wine and sakuramochi? This time, I have tried sakuramochi and wine from California. It was more than good!!! This CA wine's grape is Symphony. It is a Californian crossing of "Muscat of Alexandria" and "Grenache Gris" that have sweet fruity taste and spicy flavors. Next year, I will enjoy it again.

スポンサーサイト

Category : Days
Posted by TORU on  | 4 comments  0 trackback

4 Comments

ジェイジェイ says...""
ワインと桜餅ですか・・
試したことはないですね
でも、美味しそうな気はします (^^)

普段やらない食べ合わせ、飲み合わせって
けっこううまく行ったりしますね
2014.04.19 17:45 | URL | #- [edit]
りもママ says...""
こんばんは~☆

ワインと桜餅は試した事がありませんが
とっても相いそうですね。

私もトライしてみようと思います。
2014.04.19 23:31 | URL | #- [edit]
TORU says..."ジェイジェイsan"
いらっしゃいませ。
白の少し甘めのwineと会うと思いますよ。Pinot Grisでもいいかもしれません。

> ワインと桜餅ですか・・
> 試したことはないですね
> でも、美味しそうな気はします (^^)
>
> 普段やらない食べ合わせ、飲み合わせって
> けっこううまく行ったりしますね
2014.04.20 07:48 | URL | #- [edit]
TORU says..."りもママ さん"
少し甘めの白であわせて、デザート感覚でどうぞー。

> こんばんは~☆
>
> ワインと桜餅は試した事がありませんが
> とっても相いそうですね。
>
> 私もトライしてみようと思います。
2014.04.20 07:49 | URL | #- [edit]

Leave a reply






管理者にだけ表示を許可する

Trackbacks

trackbackURL:http://euyudo.blog29.fc2.com/tb.php/806-89157fbc
該当の記事は見つかりませんでした。